All posts by iceland120

Update juni

IS0000 - Copy

Hier weer een nieuwe update! Iceland120 is al bijna daar en de laatste voorbereidingen gaan in…

Wat we gaan bespreken:

Allereerst; jullie gegevens. Alleen van team Slopend en Jorn hebben we de inschrijfformulieren ontvangen. Van de andere teams willen we die zeer spoedig ontvangen: http://iceland120.nl/wp-content/uploads/2015/03/Inschrijfformulier-Iceland-120.pdf. Het kopje verzekering staat hier vooral in voor jezelf en je team leden. Vraag jezelf nog even af of een eventuele helikopterredding wordt gedekt en zorg dat je maatje jouw gegevens weet of er in ieder geval bij kan; via extern persoon bijvoorbeeld. Graag zouden we van ieder team nog willen weten wie de captain is en dan bedoelen we eigenlijk het aanspreekpunt. De captain kan het dan weer door communiceren naar zijn/ haar maatje(s). De updates die nog volgen willen we wel graag nog doormailen naar iedereen dus daarom ook graag die inschrijfformulieren.Belangrijk zijn ook de Vliegtickets ofwel land en vertrektijd in en vanuit Reykjavik of KEV. Deze willen we graag van iedereen weten zodat we weten of we elkaar eventueel eerder kunnen meeten (van Slopend ook al bekend).

Dan ten tweede; de kaarten. Ze zijn klaar, maar nog net niet helemaal. Jullie kunnen op het volgende rekenen in fases: althans
1) Het gebied is verder gespecificeerd met ongeveer waar de punten gevonden kunnen worden; de kaarten die jullie gaan gebruiken (1:50k op A3) missen nog deze checkpoints maar zijn alvast te downloaden via deze link:
https://www.dropbox.com/s/bn7chq9g4yh89gc/Iceland%20maps%2050k%20A3.zip?dl=0
Hiermee kunnen jullie alvast wat meer richten op wat de kaarten weergeven en wat niet.
2) Jullie krijgen de kaarten nu wel met de checkpoints en wisselpunten exact erin getekend. Ook de streeftijden en deadlines en oriëntatiekaarten (kleinere schaal) worden nu bijgeleverd. Dit gaat weer met een link. Hier hebben we de captain’s of team’s email adres voor nodig.
3) De kaarten worden afgedrukt bij jullie thuisgeleverd, althans bij de team captain. De kaarten zijn nu binnen en alles kan uitgespreid worden om jouw teams route te bepalen; of zelfs verschillende plannen A, B en C voor te bereiden. Dit zijn de enige kaarten die jullie krijgen; wees er dus zuinig op.
4) Een extra lijst met special tasks wordt vrijgegeven. Hiermee kunnen extra punten worden verdiend (vuur maken, wild spotten, warmwaterbron zitten, warmwaterbord naakte duik, hutje van mos etc.)

Met de volgende vrijgeefdata:
1) Vandaag
2) Maandag 22 juni
3) Woensdag 24 juni
4) Vrijdag 26 juni

Jullie voorbereiding betreft navigatie en routekeuze kan nu echt goed gaan beginnen. De volgende links en Google earth kunnen hierbij zeer goed helpen. Je moet bedenken dat de kaarten uit 1988 komen en er ondertussen wegen iets veranderd zijn (http://atlas.lmi.is/kortasja_en/ ), maar ook veel wandelroutes bijgekomen zijn (http://ja.is/kort/?x=496923&y=387136&z=6&type=map  en http://www.vatnajokulsthjodgardur.is/media/skjol/Vestursv_Langisjor.jpg  ). Veruit de meeste wegen zijn nog onveranderd (alhoewel de namen ervan wel veranderd zijn) en de bergen en meren kloppen ook nog gewoon (maar een paar niet). Dit is nog even mooi puzzelwerk.

Ten derde; wat extra informatie over de verloop van vóór de race. We kunnen spullen voor de week/ zaterdag na de race, en dus ook de dozen of tassen waarin de mountainbikes in zijn vervoerd achterlaten op een camping in Reykjavik. Na de race kunnen we dit weer ophalen. Zaterdag de 4e kan iedereen zijn ding doen en vertrekken we later in de middag gezamenlijk naar Hveragdi waar we in een grote teamverband een mooie route mountainbiken naar de start, waar we ook zullen overnachten, zie bijgevoegde kaart. Dit is een relax tripje waar door al de teams onderling samengewerkt mag worden. Hier kan iedereeneven inkomen en gezellig kennismaken met elkaar. Ook kan er sportief en group ook nog gesleuteld worden aan de fietsen mocht dat nodig zijn. Het zou ook zo maar kunnen gebeuren dat we even een break nemen in een van de warme baden onderweg.

Ten vierde; weer wat meer info over de race. Dag na dag zal je denken; dit kan niet mooier….
Dag 1) Na een proloog samen gedaan te hebben zal de race echt beginnen. Vroeg uit de veren en gaan. Meteen al bij het meer en bij Pingvellir zal een orientatie met de voet gedaan worden op een nauwkeurige kaart; daarna is het knallen en de benen laten wennen aan de kilometers. Deze dag moet je ver zien te komen. Helemaal bij de eerste blauwe ronde (zie bijgvoegde foto); dan zit je op schema. De keuze is dus; ga je het begin van de dag vooral over de weg of kan jouw team het aan om dwars door de heuvels op noord te gaan? Of heeft je team plan A,B,C’s afhankelijk van hoe het gaat en beschikbare bail out routes? Gaan met de banaan is hier het devies; maar wel even langs de Geijser natuurlijk.
Dag 2 en 3) Hier komt het echter orienteerwerk bij kijken; eerst nog wat wegen, maar dan ben je snel toch al het meeste menselijk contact rederlijkerwijs kwijt. Een chaos van punten. Kan jij ze allemaal pakken; en kan dat uberhaupt wel? Opties, opties, opties; maar wel twee dagen hiervoor. Wie maakt de slimste keuzes?
Dag 4) Rust weer in het lichaam; heeft het goed gedaan of is het weer inkomen? In ieder geval een supermooie trail (roze in de bijgevoegde afbeelding) die meer bergafwaarts gaat dan omhoog; rollen dus met bijna geen navigeren. Bijna niet, want voordat je het weet schiet je voorbij een checkpoint en dat zijn ook stuk voor stuk weer plaatjes natuurlijk (maar dat geldt eigenlijk voor alle uberhaupt). Iedereen is hier wat vermoeid, maar het blauwe circeltje moet toch zeker wel te halen zijn.
Dag 5) Zo niet is er een shortcut naar het westen vanaf hier. Zo wel of zelfs eerder voorbij dit punt?; dan vallen er nog heel veel punten te pakken; mooie en unieke ook. Het verre oostelijke puntje staat er natuurlijk met reden op. Pak wel weer op tijd een van de boten; anders mis je de laatste voor een strakke finish en kom je direct zo laat aan. Op het eiland zijn er ook nog genoeg punten. Mis je de vele mogelijke opties wel en kom je dus te laat binnen? Troostje het is maar 1 strafpunt (checkpoint eraf) per 20min.

De racetijden zijn als volgt:

  • Etappe 2: woensdag 16.00 tot vrijdag 10 juli 16.00 uur

En dat is ook meteen ten vijfde; na de race zullen we vrijdagavond samen gezellig pakken op Vestmanyjar om de race te vieren (niet inbegrepen in de prijs) Daar zullen we ook de nacht doorbrengen om vervolgens zaterdag weer teruggebracht te worden naar Reykjavik (Dit is wel geregeld). Zaterdag kunnen we met de liefhebbers nog in de thermale baden van de stad bijkomen en nagenieten. Ook kunnen de plannen voor diegene die langer blijven dan onderling besproken worden; er valt dan nog steeds veel moois an IJsland te zien…

Dan ten zesde; de betaling. Graag nog 250 euro per persoon overmaken naar NL70RABO00130290068 tnv F.G. Baas. Dit hebben we nu wel echt nodig omdat we het geregelde vervoer niet zelf kunnen voorschieten.

En ten laatste; bij gelezen en begrepen hieronder graag even aangeven. Wanneer een vraag mag deze meer dan zeker gesteld worden.

Inschrijven kan nog tot 14 maart!

De uiterste inschrijfdatum was 01 maart. Echter is er nog wat consternatie bij enkele teams in welke vorm(en) zij de Iceland120 gaan meepakken. Anderen zijn zo enthousiast dat ze al geld hebben toegestopt. Met het invullen van dit document maak jij het officieel. Wij vinden het niet erg als je je nu in een teamvorm inschrijft die straks mogelijk anders is. Daarom een persoonlijk inschrijfformulier. Uiteraard mag je voordat je je paraaf zet, of geschreven in de mail, aangeven wat je teamnaam is en wie erbij in zitten.

Schrijf je dus nu in! 14 maart sluit de inschrijving officieel; dan kunnen we namelijk onderhandelen met de Ijslandse mannen en dames over de gave activiteiten die we ook nog gaan doen. Maar ook zodat we de voorbereidingen van het ‘Get a Taste’ weekend (27/ 29 maart, Arnhem) beter kunnen neerzetten. Daar over gesproken; volgende week krijgen jullie daar een uiteenzetting van.

 

Het formulier: Inschrijfformulier Iceland 120

 

Cafe de Walvis; alleen nog maar het begin

IMG-20150125-WA0002

Het was gezellig gisteren! Leuk om even kennis te maken en ook bij jullie het enthousiasme te proeven. Frank en Willem hebben en er in ieder geval nog meer zin in gekregen. Ik denk dat we er met zijn alle over eens waren dat het handig is om kennis, vragen en ideeën met elkaar te delen. Dus vanaf nu kun je hier je opmerkingen kwijt.

Bovenaan de balk zijn nieuwe kopjes gekomen en kan je de info gemakkelijker terugvinden. Maar belangrijker is, op verzoek van Jeroen, is dat je een vraag kan stellen aan iedereen. Iedereen kan daar dan op antwoorden en meer geschikte antwoorden zullen hun weg naar boven vinden. Ook kan je redelijk snel zien of een vraag al gevraagd is; typ bijvoorbeeld maar eens vis bij Ask your Question. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf even simpel te registreren en dan kunnen we het onder ons houden; hoeft niet iedereen meteen mee te kijken. We zijn benieuwd hoe dit ‘rond het kampvuur’ gaat werken en hoe iedereen de voorbereidingen en strategieën gaan vormgeven.

Verder, wat ons betreft doen we vaker dit soort sessies, eventueel met een goede training vooraf!

Tot snel; gegroet,

Team Iceland120

Update december 2014

Dag allemaal,

Na jullie een beetje geprikkeld te hebben hierbij het eerste officiële bericht aan iedereen die interesse heeft getoond. De afgelopen weken hebben we een hoop enthousiaste reacties gekregen. Belangrijk, want dat is het eerste wat nodig is voor een mooi avontuur. Logischer wijs hebben we vooral ook een hoop vragen gekregen. Hopelijk kunnen we met dit bericht enkele vragen beantwoorden.

Nog even op een rijtje. De adventure race Iceland120 vindt plaats van zaterdagavond 04-07-2015 tot zaterdag ochtend 11-07-2015 in IJsland. Teams kunnen deelnemen vanaf 2 personen en meer en worden geacht om elkaar 100% te vertrouwen. De totale afstand ligt minimaal op 600km, binnen een totaaltijd van 120 race-uren. De kosten bedragen €250,- per persoon voor Iceland120 en het ‘Get a Taste’ weekend (28 & 29 maart). Inschrijven kan tot 1 maart 2015.

De kosten zijn opgebouwd uit de overnachtingen (zaterdag & vrijdag), vervoer, kaarten, base-camp en extra disciplines rond en tijdens de race. Iedereen is dus zelf verantwoordelijk voor overige kosten zoals bijvoorbeeld: de vlucht, verzekering, extra overnachtingen, eten/drinken en het hebben/huren van een mountainbike en andere gear etc.


01   Organisatie zonder organisatie

Voordat we in detail op de race in gaan, eerst nog even dit. Het moet duidelijk zijn wat jullie van ons kunnen verwachten:

Note: De informatie die wordt gegevens zal 100% moeten duidelijk maken wat jullie kunnen verwachten van de race. Bij twijfel is het aan jullie om dit te vragen.

1) Route: Er worden door ons checkpoints en wisselpunten bepaald, samen met daarbij enkele te volgen trails. Jullie ontvangen t.z.t. stafkaarten 1:50.000 waar deze punten en trails zijn ingetekend. (De route wordt echter door elk team zelf bepaald)

2) Wedstrijdschema: Daarbij hoort een wedstrijdschema, dat de verschillende etappes en disciplines introduceert met de daarbij horende streeftijden of harde deadlines.

3) Vervoer: We zorgen voor vervoer naar het start en vanaf de finish. (en misschien een kopje koffie bij aankomst)

4) Base-camp: We hebben een redelijkerwijs bereikbare locatie aangewezen als basecamp, waar we in ieder geval halverwege de race bijeenkomen. We zijn afgestapt van de term safe-point omdat dit enkel een plek is waar onze spullen liggen. Deze locatie is gedurende de hele race beschikbaar.

5) Afsluiting: Er wordt een mooi en uiterst relaxed einde georganiseerd, om de prestatie te vieren.

Over de ontwikkelingen rond deze punten zullen we jullie natuurlijk blijven informeren, daarnaast zoveel mogelijk enthousiasmeren en jullie af en toe met de neus op de harde werkelijkheid drukken .

Naast deze organisatorische punten gaan wij ervan uit dat ieder team geheel zelfstandig zijn voorbereidingen treft. Wij zullen dus geen training schema’s of paklijsten namens de organisatie rond sturen, wat normaliter wel het geval zou zijn. Wij nemen hier dus ook geen enkele verantwoordelijkheid voor. Het is aan jullie om aan de hand van de locatie, de datum, de weerverwachting en disciplines etc. zelf alles op orde te hebben.

Eenmaal op IJsland zelf is er naast de bovengenoemde punten geen organisatie aanwezig. Frank en Willem zullen zelf als team deelnemen. Waar gaan er dus ook hier vanuit dat elk team volledig zelfredzaam is. We maken gezamenlijk deel uit van een avontuur, waarbij het enige vangnet bestaat uit de deelnemers zelf. Verzekering en dergelijke is op ieders eigen verantwoordelijkheid.


02   Verloop van de race

Iceland120 is een adventure race van vijf dagen. De race is opgedeeld in 2 etappes. Tussen de twee etappes is er een kort rust moment bij het Base-camp om bijvoorbeeld het rantsoen aan te vullen en droge kleren te pakken.

Zaterdag zullen we om 18.00 uur verzamelen in Reykjavik en gezamenlijk overnachten.

Etappe 1: zondag 6.00 tot dinsdag 15.00 uur

Base-camp: dinsdag 15.00 tot woensdag 01.00 uur

Etappe 2: woensdag 01.00 tot vrijdag 16.00 uur

Tijdens de race moet elk team van A naar C komen via B1,2,3 etc. Dat zal deels op gemarkeerde paden zijn en deels cross country. Om als team je route te bepalen krijgt iedereen stafkaarten 1:50.000 van het gebied, met startpunt (A), eindpunt (C) en alle mogelijke checkpoints of wisselpunten (B) daarin gemarkeerd. Er mag enkel met kompas genavigeerd en georiënteerd worden. Van A naar C is de minimale afstand die elk team moet afleggen binnen de aangegeven tijd. Afhankelijk van de tijd en snelheid kan er per team bepaald worden om hun route via verschillende checkpoints en wisselpunten (B) te laten verlopen. Hiermee wordt dus de afstand vergroot waarmee extra punten worden verdient.

Oriënteren
Al voordat we naar IJsland vertrekken ontvangt elk team de kaarten van het gebied waarbinnen de race zich afspeelt. Op deze kaarten zijn van te voren drie soorten punten ingetekend: Verplichte punten, die elk team moet passeren, wisselpunten, waar er van discipline gewisseld moet worden en checkpunten die vrijwillig, indien de tijd en gesteldheid het toelaat, gepasseerd kunnen worden. Teams moeten dus aan de hand van de kaart zelf hun route bepalen. Het vinden van de punten wordt gedaan met kaart en kompas. Om het vinden van het punt niet te complex te maken is de locatie altijd gekenmerkt door een duidelijke feature of kruising daarvan. Het kan dus zijn dat een punt gemarkeerd is in een typerende inham van een meertje. De uitdaging ligt dus vooral in het oriënteren tussen de punten en niet het vinden van de punten zelf. (enkel bij de echte oriëntatie discipline zal je wel moeten kunnen richten met een kompas)

Screenshot (260)

Checkpoints: Alle punten worden enkel op de kaart gemarkeerd. Er zal dus geen vooraf geplaatst fysiek checkpoint, afgezien van de omgeving zelf, aanwezig zijn. Aangezien we een eerlijke race willen en zelf ook mee willen doen, ontvangt iedereen de kaarten vooraf en zijn wij dus ook niet eerder op de locatie geweest. Ter controle moet elk punt dan wel met een foto of via een GPS-logger/mobiel/app worden vastgelegd. We zijn nog aan het kijken naar de beste oplossing.

Wisselpunten: Op wisselpunten verander je van discipline. Dit is dus in de meeste gevallen de wissel tussen mountainbiken en hiking/trailrunning en in sommige gevallen een andere discipline. Het zal hierdoor vaak voorkomen dat je je mountainbike op slot zet, vervolgens een hiking/trailrunning etappe loopt, en vervolgens je route per mtb vervolgt.


03   Disciplines

De race bestaat hoofdzakelijk uit hiking/ trailrunning en mountainbiken. Zoals eerder aangegeven zal dit soms op gemarkeerde paden en soms cross-country. Ook zullen er speciale etappes zijn die volledig gericht zijn op oriëntatie in een klein gebied met een 1:10k kaart. Het goed kunnen oriënteren is dus gedurende de hele race van groot belang. Verder zullen deelnemers hun eigen gear (camping, kleding, eten, etc.) moeten meenemen, dit kan flink oplopen in kilo’s afhankelijk van de gekozen strategie.

Het mag dus duidelijk zijn dat zelfredzaamheid een discipline is die continue van de deelnemers gevraagd wordt.

Op dit moment zijn we nog aan het kijken welke disciplines er nog toegevoegd zullen worden. Het grootste deel van het budget zal hier aan besteed worden. Denk hier aan door een externe partij georganiseerde kano of canyoning tochten. Paardrijden of alpinisme slaan we dit jaar nog even over.


04   Wrap up; wat moet je kunnen?

Zoals eerder genoemd gaan wij er vanuit dat elk team zelf kan bepalen of zij geschikt zijn om aan deze race deel te nemen. Jullie moeten het in je hebben dat jullie zelf achter deze informatie aan kunnen gaan en kritische vragen hierover kunnen stellen. De duur van de race, de disciplines, de afstanden, het terrein en de weeromstandigheden moeten voldoende inzicht geven of jouw team voldoende vaardigheden en conditie heeft om aan dit avontuur mee te doen.

Om een idee te geven van de afstanden schatten wij in dat elk team per 24 uur minimaal 40km te voet plus 80 kilometer per fiets kan afleggen. Hierbij moet je crosscountry met IJslandse weersomstandigheden kunnen navigeren/ oriënteren enkel met kaart en kompas. Vanzelfsprekend zijn vaardigheden rond het hiken/ trailrunnen, mountainbiken, camping, eten, kleding en basis survival kennis handig.

distance-time-graph(klik voor vergroting)


05   Whats next?

Voor ons is het van af nu belangrijk om te weten wie er echt interesse heeft in deelname, zodat wij een beeld krijgen van het aantal deelnemers. Omdat we nu al een hoop reacties van toffe lui hebben gehad lijkt het ons een goed idee om binnenkort eens een biertje te gaan drinken om alvast in de stemming te komen/vragen te beantwoorden.

Kort over het ‘Get a Taste’ weekend. 28 & 29 maart organiseren we op en rond de Veluwe een voorproefje op wat je in IJsland kan verwachten. Ondanks dat het in IJsland maar vier uur donker is per dag zullen de temperaturen eind maart redelijk overeenkomen. We zullen proberen om de elementen van Iceland120 zo veel mogelijk na te bootsen.

Zoals de meesten van jullie gezien hebben zijn we nu een facebook event, mocht je na dit verhaal serieus interesse hebben word dan lid van de Iceland120 groep (even zoeken op Facebook) en stel daar je vragen. Mocht je geen facebook hebben stel dan je vragen op www.iceland120.nl.

Succes met de training en voorbereidingen! We kijken er onwijs naar uit!

Groet,

Team Iceland120
Frank Baas
Willem Buijs

 


 

Hierbij enkele video’s die inspireren, motiveren, informeren en wellicht de realiteit onder ogen brengen. Het geeft een beeld van de pracht van IJsland, de hoogte en diepte punten van adventure racing en voor sommige een introductie over oriënteren. Houd er rekening mee dat Iceland120 niet 100% overeenkomt met een van deze video’s. We verwachten niet dat iedereen matching outfits heeft!

Idee van mountainbike trail en dus de omgeving van Iceland120:

Een idee van de rest wat je tegen kan gaan komen: (helaas zal de packraft te duur zijn om van jullie te vragen; ook maar voor de volgende keer)

De realiteit: Adventure racing is niet altijd mooi weer spelen:

Maar voor dit gevoel doe je het natuurlijk:

En de laatste video voor diegene die zich nog even goed in het oriënteren mogen gaan verdiepen:

 

 

 

Dus de geruchten zijn waar…? We vrezen het

Beste mensen, 04 july 2015 is het zo ver; de start van de ICELAND120 Ultimate 5 Day Adventure Challenge. 120 hours non-stop, 600 km across Iceland, 2+ person teams, 6 disciplines.

Een race van 5 dagen dwars door het ruige IJslands landschap. Teams van minimaal 2 personen die navigerend met kaart en kompas en 6 disciplines, met ruim 20 uur daglicht en temperaturen tussen de 0 en 15 graden, strijden om de titel. Zaterdag 4 juli verzamelen we in cafe Kex in Reykjavik.

De race kost slechts 250e pp excl. vliegticket & mountainbike.
Het laatste weekend van maart (27-29 maart) organiseren we ‘get a taste’ weekend op de Veluwe, zodat jij weet welke stijl je kan verwachten. Dit weekend is ook nog bij de prijs inbegrepen.
Schrijf je daarom zo snel mogelijk in, maar voor 1 maart want dan sluit de inschrijving.

Wat deze race uniek maakt is meer dan alleen de locatie. Vanaf het moment dat de race start zal er geen organisatie meer zijn. Je zal weliswaar op sommige momenten begeleid worden door een externe partij, maar tot de finish sta je er als team alleen voor. Daarna mag je weer het handje van de organisatie vasthouden en zullen we afsluiten met een vet evenement.

Even concreet; wat houdt dit in?:
Het betekent dat het enige waar je op terug kan vallen je teammaatje(s) is/zijn. Wat er ook gebeurd; als team zorg je ervoor dat jullie samen de finish halen (uiteraard in oprecht serieuze gevallen zal er de SAR Iceland zijn).
Je moet het eigenlijk zien als dat je met je team voor een week gaat wandelen op IJsland/ Noorwegen en tussendoor slaapt in je eigen tent. Als je dat, als team!, aankan dan is deze race wat voor jou en willen we je van harte uitnodigen mee te doen. Zo niet, dan is dit niet iets voor jou.

Het is toch een race? Waarom is wandelen dan genoeg?
Dat is meer zo geschreven over dat je dan de juiste instelling hebt; dat je capabel genoeg bent. Je fysieke gesteldheid zal vervolgens bepalen hoe ver je komt. Kan je in het dagelijkse leven maar een dag sporten en lig je er dan 4 dagen af, dan is de ICELAND120 waarschijnlijk zonde om je geld aan te besteden.
Let wel, dit betekent ook niet dat je een superatleet hoeft te zijn. Er zullen vele locaties zijn waar je als team naartoe moet navigeren. Deze zullen echter in een wolk om vaste korte route liggen. Elk team kan op de dag zelf bepalen hoe goed zij zich voelen en hoeveel punten ze gaan pakken. Voel je je slecht; loop en fiets je de korte route (totaal moet goed te doen zijn in 80u), voel je je goed; ga je helemaal los. Wel zijn er vaste activiteiten en dus locaties waar je op tijd bij moet zijn om daar de extra punten van te krijgen. Je kan dus als team niet te veel risico nemen; dan kan je zomaar flink in de min te komen staan terwijl je je stinkende best hebt gedaan.
Dit laatste is meteen ook voor jou een argument om aan je oriëntatie skills en timemanagement skills te gaan werken; zo maakt het minder uit dat je fysiek misschien niet de beste bent. En voor diegene die zich altijd met anderen vergelijken; heb je ooit al een 5-daagse run tegen anderen gedaan? In een team? Juist; de ICELAND120 zal geen saaie uitslagen kennen.

Prima, maar oké. Zijn er dan helemaal geen veiligheidsnetten?:

Jawel, die zijn er wel.
De eerste dag van de race zullen alle spullen, die de deelnemende teams niet mee willen dragen tijdens de race, meegenomen worden naar een vast bekend punt; de SAFE point. De SAFE point is de veilige thuishaven zoals de naam al aangeeft. Hier gaan geblesseerde of vermoeide teams heen als racen niet meer lukt. Dit punt zal ten alle 5 dagen in een redelijke straal van de af te leggen route liggen en is dus altijd haalbaar.
Verder zal er na 2,5 dag racen op dit punt een rustpunt zijn. Teams kunnen hun moment pakken om spullen te drogen, spullen te wisselen, bij te eten of slapen of waar ze ook zin in hebben. Dit zal tevens een moment zijn om gezellig samen te komen en alvast de eerste verhalen te delen. Voornamelijk zal dit zijn om te kijken of alle teams nog functioneren en er überhaupt zijn (toch een klein stukje organisatie dus eventjes).
Na deze break kan iedereen met nieuwe energie en strategieën (en mogelijk zelfs samenwerkingen?) de laatste twee dagen volbrengen en weer finishen op deze SAFE point.

Oftewel?:
Juist, dit betekent dat je 5 dagen op de loop/ uitdagende zaken/ mountainbike bent. Dit betekent dat je per nacht minimaal 4 uur slaapt in je tentje/ tarpje/ heldere hemel? Dit betekent dat je moet kiezen voor gasbrander mee/ firesteel/ of alleen maar repenrepenrepen? Dit betekent dat je moet gaan trainen op hardlopen/ mountainbiken/ oriënteren, oriënteren.
Gelukkig betekent dit ook dat je nog driekwart jaar hebt en dat je eventueel de laatste minuut nog je strategie kan kiezen.

Verder?
Gevolg is dat je dit zeker nooit gaat vergeten en dat jij nu allermeest aan het twijfelen bent over wie jouw partner gaat zijn!

We zien je reacties en eerste vragen graag verschijnen.

Uiteraard gaan er nog een hele hoop details volgen